top of page
119482352_2999879350238936_4639237252820
mjodhamnenheaderlarge.png

 Mjödhamnen AB

Mjödhamnen AB bildades i slutet av 2006 med syfte att bedriva mjöd import och öka medvetenheten om mjöd i Sverige, vilken då var näst intill obefintlig. Sedan dess har mycket hänt. Första delmålet var att introducera ett mjöd i Systembolagets butiks-sortiment, vilket uppfylldes under våren 2008 då det polska mjödet Piastowski lanserades i det tillfälliga sortimentet.

Nästa utmaning var att starta svensk tillverkning av mjöd och i början av 2010 väcktes en spännande tanke som skulle möjliggöra lokal produktion till rimliga ekonomiska villkor.

Idén var att starta mobil tillverkning av mjöd, då Systembolaget nyligen hade infört en policy som gynnade lokalproducerade produkter och att vi då, i samarbete med landets biodlare, kunde framställa lokalt mjöd över hela Sverige.

En undersökning om huruvida detta skulle vara byråkratiskt genomförbart gav oväntat bra resultat och projektet blev verklighet.

Läs mer om Expedition Mjödbuss här. 

Vår vision är att återinföra mjöd som ett naturligt inslag i vår moderna dryckeskultur. Att mjöd ska ses som Nordens självklara alternativ till vin och uppfattas som en kvalitetsprodukt som alla restauranger med självaktning erbjuder i sina menyer.

Basen för Mjödhamnen ligger i Hällefors, där samlar vi ihop våra lokalproducerade mjöd från landets alla landskap, det är nu kompletterat med central tillverkning och import av mjöd från hela världen.

bottom of page