top of page
border_edited_edited.jpg
aktiviteter_edited.png

ALLA dessa aktiviteter INGÅR i entrépriset

Kvarn_edited.png

Kvarn är ett av världens äldsta brädspel, daterat ca 7000år gammalt. Dess ursprung är från Egypten, men är numer väldigt berest tack vare Alexander den Store och Julius Cesar som båda var oerhört förtjusta i strategispel.

Kvar är föregångaren till bland annat tre-i-rad och luffarschack, kom och spela mot en av oss, utmana varandra eller varför inte skapa lag och spela i grupp?

hne_edited.png

Hnefatafl, eller Tafl som det även kallas har spelats i norden sen vikingatiden, men har även spelats bland samerna och på Island där namnet kommer ifrån. Det finns teorier om att det har sina rötter i de romerska strategi-spel som var otroligt populära under den eran, men inga konkreta fynd har dessvärre gjorts. 
Tafl är ett otroligt roligt spel att klura med, speciellt i goda vänners lag med ett glas mjöd eller två.

Glima_edited.png

'Kom och testa din stryka och vighet tillsammans med kämparna från Telge Glima.

Glima-lekar var ett sätt för att hålla kämparna i form, samtidigt som dom hade kul, och vi kan lova att du kommer att känna igen ett flertal av dessa utan att veta var dom har sitt ursprung.

Läs mer om Glima här

Korgflätning_edited.png

Under Medeltidsveckan 2023 så hade vi äran att husera Emily Hultman och hennes magiska kunskaper i korgflätning, detta blev en sån succé att vi beslutade att bjuda in henne ännu en gång.

Nu får du chansen att lära dig konsten i pil-flätning, vare sig dina kunskaper är på nybörjarnivå eller om du vill lära dig att fläta en hel korg så kommer Emily att bistå dig med kunskap, tekniker, feedback och massor av positiv pepp!

bågskytte_edited.png

Vad vore en historisk marknad utan bågskytte? Det vill vi inte ta reda på, så nu har Larsa "Den Fabulösa" Amnundsen beslutat att han ska närvara, hos honom kan ni få testa på pilbågsskytte och få ta del av den härliga stämmningen som alltid råder när hans koger och båge är framme!

Smide_edited.png

Adam har deltagit i många historiska marknader, och är en otroligt talangfull smed.

Utöver att få kika på hans konstverk så kan du nu även ta chansen att lära dig smida tillsammans med honom på plats.
*Ålder: från 6år

bottom of page